Dvodnevna izkustveno-izobraževalna delavnica iz osnov psihodrame in skupinske dinamike

Novigrad, 2. in 3. april 2022

Spomladanski strokovno-izobraževalni vikend odmik KVS Slovenija

Vabljeni na izkustveno-izobraževalno vikend delavnico iz osnov psihodrame in
skupinske dinamike 2. in 3. aprila 2022 v Novigradu (Istra, Hrvaška).


Kaj je psihodrama

Psihodrama je akcijska oblika skupinske ali individualne psihoterapije, ki prek spontanosti in kreativnosti razvija nove življenjske vloge. V svojih aplikacijah je lahko raziskovalna, preventivna, diagnostična, izobraževalna in psihiatrična/psihoterapevtska. Deluje kot raziskovalno orodje, učna metoda, pa tudi kot pomoč pri osebni rasti, psihoterapiji/psihosocialnem svetovanju.

Teme delavnice

Teorija vlog in osebni razvoj, psihodramske tehnike, psihodramski elementi, vloge psihodramskega psihoterapevta, socialni atom, emocionalni tok, asociativna psihodramska spirala, reparacija.

Kaj boste z udeležbo pridobili

Spoznali boste temeljne psihodramske tehnike in načine uporabe v psihoterapevtskem/svetovalnem kontekstu, dobili osnovne informacije o teoriji osebnega razvoja skozi prizmo psihodramske teorije vlog ter spoznali osnovne principe terapevtskega konteksta, ki omogoča osebni razvoj in spremembo. Pridobili boste novo znanje s področja vlog psihoterapevta/psihosocialnega svetovalca v psihoterapevtskem/svetovalnem kontekstu s poudarkom na psihodrami.

Dvodnevno izobraževanje bo tudi priložnost za sproščeno druženje, medsebojno spoznavanje in sklepanje novih vezi ter za izmenjavo dragocenih izkušenj.

Program:

Prvi dan, sobota, 2. 4. 2022:

10.00-10.30: zbiranje, prijava v nastanitvi

11.00-13.30:

 • Kratka predstavitev izvajalcev in psihodrame;
 • Osnovni elementi psihodrame (oder/scena/notranji svet osebe, publika, terapevt, protagonist, pomožni ego);
 • Skupinske vaje za spoznavanje in povezovanje, sociodrama in sociometrija;
 • Socialni atom in skupinska kohezija ter vzpostavitev varnosti;
 • Osnovno razumevanje psihodramskih tehnik: igranje vloge, zamenjava vlog, dvojnik, ogledalo;
 • Šering/Deljenje občutkov.

KOSILO

16.00-20.00:

 • Osnovne uporabe psihodrame na praktičnem primeru;
 • Nadgradnja osnovnih psihodramskih tehnik;
 • Psihodramsko segrevanje za delo;
 • Izbira protagonista in tehnike izbire;
 • Dve krajši ali eno daljše psihodramsko delo: protagonist v skupini;
 • Nadgradnja osnovnih psihodramskih tehnik;
 • Šering/Deljenje občutkov.

VEČERJA

Drugi dan, nedelja, 3. 4. 2022:

ZAJTRK

10.00-13.30:

 • Psihodramsko segrevanje za delo;
 • Izbira protagonista in tehnike izbire;
 • Krajše psihodramsko delo, protagonist v skupini;
 • Nadgradnja osnovnih psihodramskih tehnik;
 • Šering/Deljenje občutkov;
 • Closure / Zapiranje skupine;
 • Osnovni poudarki pri izvajanju psihodrame (varnost, struktura);
 • Vprašanja in odgovori.

Izvajalca: delavnico bosta vodila certificirana psihodramska terapevta (ECP), Ana Rokvić Pinterič in Jaka Sotlar, ki zadnjih sedem let skupaj vodita tri psihodramske skupine v Ljubljani, delavnice ter razna izobraževanja. Delujeta v okviru zavoda Arti, letos pa sta odprla tudi Brlog, prvi psihodramski prostor v Ljubljani.

Jaka Sotlar je končal petletno edukacijo iz psihodrame v Zagrebu (ECP) in magisterij iz seksologije na Fakulteti Alcala de Henares v Madridu. Dodatno se je strokovno usposobil na Medicinski fakulteti v Ljubljani, oddelek Psihiatrija (dve leti študija sistemske psihoterapije) ter na posameznih strokovnih delavnicah iz različnih psihoterapevtskih smeri (Geštalt, jungovska analiza, telesno orientirana psihoterapija). Je član Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Več let vodi delavnice iz psihodrame in seksologije ter kontinuirane individualne, partnerske in skupinske psihoterapije v Sloveniji, Italiji ter na Hrvaškem.

Ana Rokvić Pinterič je končala petletno edukacijo iz psihodrame v Zagrebu (ECP), magistrirala na programu Pomoč z umetnostjo, trenutno pa končuje usposabljanje za certificirano transgeneracijsko terapevtko na  brazilsko-portugalski edukaciji Anne Ancelin Schutzenberger International Transgenerational School. Dodatno se je strokovno usposabljala na različnih področjih, kot so: Sociodrama, Gledališče zatiranih, Stanislavski sistem ter Energetska medicina. Trinajst let je delovala kot producentka v Lutkovnem gledališču Ljubljana, zadnja tri leta pa kot pomočnica ravnatelja v SNG Drama Ljubljana. Je članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo. Več let vodi delavnice iz psihodrame in kontinuirane individualne, transgeneracijske ter sociodrame, izvaja skupinske psihoterapije.

Kje bo izobraževanje potekalo

Dvodnevno izobraževanje se bo odvijalo v hrvaški Istri, natančneje v hotelu Nautica (4*) v Novigradu.

CENA IN PRIJAVA

Redna cena dvodnevnega izobraževanja z 1 nočitvijo v hotelu Nautica (4*) v Novigradu ter tremi obroki (kosilom in večerjo 1. dan ter zajtrkom 2. dan) znaša 410 eur. Cena vključuje tudi turistično takso, gradivo izvajalca in elektronsko potrdilo o udeležbi.

Popust za zgodnje prijave: za prijave do 1. 3. 2022 vam nudimo popust za zgodnje prijave. Cena s popustom znaša 390 eur.

Dodaten popust: svetovalcem KVS Slovenija in študentom nudimo dodaten popust v vrednosti 20 eur.

Prijave zbiramo do 12. marca 2022 na kvs.slovenija@gmail.com. Ob prijavi navedite naslednje podatke: ime in priimek, izobrazba, zaposlitev in področje dela/študija, naslov ter telefonska številka. Minimalno število prijav za izvedbo izobraževanja je 9 udeležencev. Na voljo je le 19 prostih mest!

S prijavo se prijavitelj zavezuje k plačilu celotne cene in soglaša, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom prijave ter izvedbe izobraževanja.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com in na 031 734 233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: