SUPERVIZIJE IN MENTORSTVO

Supervizije

Supervizije so nepogrešljiv element kakovostnega dela s klienti. So podpora, da se lahko konstruktivno soočamo s stresnimi situacijami in da z iskanjem rešitev za težave ohranjamo zmožnost za učenje ter kakovostno delo s klienti. Študentom psihosocialnega svetovanja supervizije predstavljajo dodatno podporo izobraževalnemu procesu in lažjo vključitev v trg dela po zaključenem študiju. Že delujočim psihosocialnim svetovalcem pa supervizije nudijo podporo in pomoč pri nadaljnji osebni ter profesionalni rasti ob nemalokrat zelo zahtevnem delu s klienti.

Supervizije se izvajajo v treh oblikah:

  • Individualna (diadna) supervizija
  • Triadna supervizija (v proces vstopita dva supervizanta)
  • Skupinska supervizija (v skupini je do deset oseb)

Cene za supervizije najdete v ceniku. Za zakup 10-ih srečanj skupinske supervizije vam nudimo 10 % popust.

Mentorstvo

Podpora mentorja prinaša novo znanje, krepi samozaupanje in je v pomoč pri oblikovanju profesionalne identitete svetovalca. Mentorstvo se izvaja v obliki aktivnega spremljanja posnetkov izvajanja psihosocialnega svetovanja. Za snemanje srečanj s klienti morate predhodno pridobiti klientovo pisno soglasje. Mentor vam bo na podlagi posnetka vašega srečanja s klientom podal strokovne usmeritve za izboljšanje vašega dela. Mentorstvo je idealna podpora študentom psihosocialnega svetovanja, ki si želijo svojo poklicno pot pričeti kar se da dobro pripravljeni. Obenem je tudi dobrodošla pomoč svetovalcem začetnikom.

Cene za mentorstvo najdete v ceniku.

IZVAJALKA

Mentorstvo in supervizije izvaja Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialne pomoči, ki ima bogate izkušnje s praktičnim psihosvetovalnim delom. Kot asistentka za predmetno področje Psihosocialno svetovanje v okviru študijskega procesa na FUDŠ je več let med drugim vodila tudi supervizijska srečanja s študenti. Je ustanoviteljica združenja psihosocialnih svetovalcev Slovenije – KVS Slovenija – in Centra za anksioznost ter avtorica Kodeksa etike v psihosocialnem svetovanju Slovenije.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE

Za več informacij in prijave na supervizije ali dogovor o mentorstvu nam lahko pišete na: kvs.slovenija@gmail.com. Število mest za skupinsko supervizijo je omejeno.

ŽELITE PREJEMATI NAŠE E-NOVICE?

Želim prejemati e-novice za strokovno javnost in ob tem

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na kvs.slovenija@gmail.com.

%d bloggers like this: