Izobraževanje iz Na sočutje usmerjene terapije (CFT)

Toplo vabljeni, da se nam v

soboto, 3. 12. 2022,

pridružite na izobraževanju iz Na sočutje usmerjene terapije (CFT).

Kaj je Na sočutje usmerjena terapija?

Na sočutje usmerjena terapija (angl. CFT – Compassion Focused Therapy) je veja tretjega vala kognitivno-vedenjske terapije. Njen utemeljitelj je angleški psiholog Paul Gilbert, ki je svoje koncepte in principe dela osnoval na raziskovanju sramu ter pretirane samokritike. Na sočutje usmerjena terapija črpa svoje ideje iz tradicionalne kognitivne in vedenjske psihologije, budistične psihologije, evolucijske psihologije, teorije socialnih mentalitet ter teorije navezanosti.  V repertoarju terapevtskih tehnik in veščin združuje principe različnih psihoterapevtskih pristopov, kot so Narativna terapija, Gestalt terapija, Psihologija selfov in Na klienta usmerjena terapija. Temeljna značilnost  Na sočutje usmerjene terapije je razvijanje sočutnega dela sebe. V psihoterapiji je to pogosto osrednja tema v obravnavi posameznikovih čustvenih in vedenjskih težav ter predstavlja osnovo  spreminjanja posameznikovega odnosa do samega sebe.

Vsebina in potek delavnice:

6-urna delavnica vključuje spoznavanje temeljnih CFT konceptov in pregled najznačilnejših tehnik, ki ob kognitivni restrukturaciji vključujejo imaginacijske vaje, vaje čuječnosti ter igro vlog. Delavnica vključuje teorijo in izkustvene vaje, ki potekajo v malih skupinah.

Udeleženci bodo spoznali:

  • temeljne teoretične postulate CFT,
  • osnovne principe obravnave sramu in pretirane samokritike,
  • načine razvijanja ter prakticiranja sočutja do sebe.

Izvajalki izobraževanja:

Aleksandra P. Meško, spec. klinične psihologije, kognitivno-vedenjska terapevtka in učiteljica / supervizorka transakcijske analize. Vrsto let je bila zaposlena v Psihiatrični bolnišnici Begunje na oddelku za kognitivno-vedenjsko terapijo. V zadnjem desetletju opravlja psihološko svetovanje in psihoterapijo v Centru za psihološko svetovanje Persona. Pri svojem delu združuje več psihoterapevtskih pristopov. Pomemben del njene psihološke prakse je vodenje in izvajanje izobraževanj ter delavnic s področja kognitivno-vedenjske terapije, transakcijske analize in nekaterih smeri sistemske terapije. Izvaja supervizije strokovnjakov s področja duševnega zdravja.

Nuša Klinar, univ. dipl. psihologinja, kognitivno-vedenjska terapevtka in transakcijsko-analitična terapevtka, zaposlena v Centru za psihološko svetovanje Persona. Bogate delovne izkušnje je v preteklosti pridobivala na oddelku za kognitivno-vedenjsko terapijo v psihiatrični bolnišnici Begunje. Izvaja individualno in skupinsko psihološko svetovanje ter psihoterapijo raznolikih čustvenih in vedenjskih motenj. Sodeluje pri pripravi in izvajanju izobraževanj na področju kognitivno-vedenjske terapije ter transakcijske analize in izvaja tečaje čuječnosti za ljudi z anksioznimi motnjami ter depresijo.

Več o izvajalkah in njunem delu najdete na: www.psihologinja.si

Komu je izobraževanje namenjeno?

V program vabljeni psihosocialni svetovalci, psihoterapevti, psihologi ter študenti omenjenih smeri.

Termin in lokacija:

Izobraževanje bo potekalo v soboto, 3. 12. 2022, na naslovu Center za psihološko svetovanje, Prušnikova ul. 55, Ljubljana – Šentvid in online (od 9h do 16h, vmes je predviden enourni odmor za kosilo).

Kotizacija in prijave:

Kotizacija za izobraževanje znaša 155 eur (z DDV).

Število prostih mest je omejeno. Izobraževanje bo izvedeno, v kolikor bo prijavljenih vsaj 12 oseb. Podatke za plačilo boste prejeli po oddaji prijave. Udeleženci prejmejo e-gradivo in e-potrdilo o udeležbi. Potrdilo se izda na prošnjo izobraževanca.

Prijave zbiramo do 26. 11. 2022 na kvs.slovenija@gmail.com 

Ob prijavi navedite naslednje podatke: ime in priimek, izobrazba, zaposlitev in področje dela, naslov ter telefonska številka. Naprošamo vas tudi za podatek, ali se boste izobraževanja udeležili v predavalnici ali online.

S prijavo se prijavitelj zavezuje k plačilu kotizacije in soglaša, da KVS Slovenija ter izvajalec posredovane osebne podatke zbirata in obdelujeta z namenom prijave ter izvedbe izobraževanja.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com in na 031 734 233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: