Izobraževanje iz NA SOČUTJE USMERJENE TERAPIJE (CFT)

Predavatelj: prof. dr. Igor Krnetić

23. in 24. 10. 2021

10.00-18.00 (online)

Vabljeni na dvodnevno online izobraževanje iz osnov Na sočutje usmerjene terapije (Compassion-Focused Therapy), ki se uvršča med pristope tretjega vala v razvoju kognitivno-vedenjske terapije in svetovanja. CFT je razvil Paul Gilbert v začetku 21. stoletja. Pristop povezuje tehnike kognitivno-vedenjske terapije s tehnikami evolucijske psihologije, socialne psihologije, razvojne psihologije, budistične psihologije in s spoznanji nevroznanosti. CFT pomaga klientu, da neguje sočutje in globoko razumevanje sebe, lastnih doživljanj in izkušenj ter da krepi sočutje do drugih. Sočutje do sebe in drugih je osnovni vidik dobrega počutja. Uporaba CFT izboljšuje duševno zdravje posameznika, posebej se priporoča pri ljudeh, ki trpijo zaradi samokritike, sramu, anksioznosti, travme in depresije.

Intenzivni izkustveno-edukativni dvodnevni trening je namenjen psihologom, psihiatrom, psihoterapevtom in psihosocialnim svetovalcem ter študentom omenjenih smeri.

Izobraževanje predstavlja uvod v teorijo CFT in spoznavanje za CFT značilnih intervencij. Vključuje pridobivanje praktičnih izkušenj za delo s klienti v praksi. Na podlagi različnih vaj, iger vlog in didaktičnih smernic bo izobraževanje priložnost, da izkusite koristi sočutnega uma (ang. compassionate mind). Izobraževanje bo zajemalo naslednje teme:

  • uvod v način obravnave trpljenja in sočutje v CFT;
  • neposredno izkustveno razumevanje CFT procesa in intervencij;
  • načini uporabe CFT intervencij pri delu s klienti.

Poudarek bo na spoznavanju osnovnih konceptov CFT, osebni izkušnji in praktični uporabi pristopa pri delu s klienti.

Izobraževanje bo potekalo v bosanskem/hrvaškem/srbskem jeziku.

PREDAVATELJ: izobraževanje bo vodil prof. dr. Igor Krnetić, certificirani supervizor za kognitivno-vedenjsko terapijo in začetnik 3. vala kognitivno-vedenjske terapije v prostoru bivše Jugoslavije. Kognitivno-vedenjsko terapijo izvaja od leta 2002, od leta 2011 vodi izobraževanja in supervizije iz 3. vala kognitivno-vedenjske terapije. Pri svojem delu od leta 2013 uporablja CFT. Znanja iz CFT je pridobival pri ustanovitelju pristopa Paulu Gilbertu. Do sedaj je izvedel že preko 45 gostujočih izobraževanj iz 3. vala kognitivno-vedenjske terapije v Beogradu, Novem Sadu, Sarajevu, Zagrebu, Splitu, Reki in Ljubljani. Od leta 2019 vodi online supervizije za ACT in CFT izvajalce. Več informacij o predavatelju najdete tukaj.

CENA IN PRIJAVE

Cena dvodnevnega izobraževanja je 200 eur in vključuje udeležbo na 16-urnem online izobraževanju. Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi. Število mest je omejeno. Minimalno število prijavljenih za izpeljavo izobraževanja preko KVS Slovenija je 5 udeležencev. Zbiranje prijav poteka do 3. 9. 2021 na e-naslovu: kvs.slovenija@gmail.com. Organizator izobraževanja je Association for Contextual Behavioral Science (ACBS).

S prijavo se udeleženec zavezuje k plačilu kotizacije in soglaša, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom prijave na izobraževanje.

Za več informacij smo dosegljivi na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com ali telefonski številki 031 734 233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: