Predavanje KAJ ME JE NAUČILO ŽIVLJENJE

V sredo, 23. 12. 2020 ob 19. uri (online)

V predavanju Kaj me je naučilo življenje bo Rok Valenčič, mož in oče dveh deklic, spregovoril o svojih izkušnjah življenja s Tourettovim sindromom, vseživljenjsko nevrološko motnjo.

Tourettov sindrom zaznamujejo motorični in vokalni tiki ter koprolalije, fraze, ki jih oseba »mora izgovarjati«. Mnogi oboleli življenja s sindromom nikoli ne sprejmejo, njihove stiske so prehude. S svojim vedenjem vzbujajo pozornost okolice, prepogosto tudi neodobravanje. »Kaj je narobe z njim? A si videl, kaj počne? A je narkoman? Ta je nor …«

Preden boste naslednjič pomislili na kaj takega, si dovolite slišati Rokovo zgodbo.

V predavanju bo spregovoril:

  • o priznanju samemu sebi, da nekaj ni v redu,
  • o Tourettovem sindromu in vsem, kar ta prinaša,
  • o občutenju nesprejetosti in nekoristnosti,
  • o soočanju s telesnimi bolečinami,
  • o duševnih stiskah, socialnem umikanju, samomorilnih težnjah, psihološkem zdravljenju in pomenu podpore bližnjih,
  • o pomembnih spoznanjih, ki jih je prineslo življenje s Tourettovim sindromom, in o odkrivanju njegovega poslanstva.

Pri KVS Slovenija si s predstavitvami zgodb iz resničnega življenja želimo, da bi skupaj razbijali predsodke in tabuje o duševnih preizkušnjah, zato vas vabimo, da se nam pridružite na tem izjemnem predavanju. Rezervirajte si uro časa zase in povabite pred zaslon vaše domače.

Rok se je z veseljem odzval povabilu KVS Slovenija, saj se zaveda, da lahko s svojo zgodbo pomaga mnogim. In kot pravi: »Drugačnost je samo v naši glavi. Če se soočate s kakšno »drugačnostjo«, se sprejmite takšni, kakršni ste. Nič manj niste vredni od ostalih, tudi vi lahko uspete. Dovolite si biti srečni!«

Predavanje je brezplačno. Obvezne so prijave. Prijavite se lahko na e-mail naslov  kvs.slovenija@gmail.com do ponedeljka, 21. 12. 2020.

Veselimo se prijetnega večera v vaši družbi,

KVS Slovenija

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: