POLETNI IZZIV: SPREJEMANJE LASTNEGA TELESA

V poletnih dneh bo svetu izpostavljene malce več gole kože. Kaj? Kaj pa moje strije, kot stena bela polt, celulit? Te misli so zgolj ene izmed mnogih, ki pestijo skoraj vsako žensko v teh časih. Tudi vi vsako pomlad začenjate na polno športati, zdravo jesti, hoditi na maderoterapijo, da se znebite celulita, da boste vsaj za odtenek bolj samozavestni ob skoku v poletje? Pa vendar, smo res kadarkoli popolnoma zadovoljni sami s seboj? Z vami želim podeliti, kako se končno vzljubiti in zase skrbeti celo leto, ne samo v času malce bolj gole kože.

  1. Najpomembnejša stvar, ki jo želim približati tudi svojim klientom, je ZAVEDANJE, kaj naše telo zmore vsak dan. Nam se zdi čisto normalno, da srce deluje, da se hranilne snovi absorbirajo, da imamo urejeno prebavo, pa ni ravno tako. Za to je zasluženo celotno telo, zato ozavestimo vse te procese, ki se dogajajo znotraj nas. Telo je življenjski instrument, ne zgolj modni dodatek.
  2. Na list papirja si zapišite vse male stvari, ki jih imate radi na svojem telesu. Dejstvo je, da nihče ni brez celulita, samozavest in ljubezen do svojega telesa je tista, ki nam omogoči življenje tudi z nepopolnostjo. Kdo sploh je popoln? Photoshop.
  3. Postati morate prijatelj svojega telesa, ga spodbujati, skrbeti zanj kot za punčico svojega očesa. Nikoli ne bodite sovražnik svojemu telesu, poglejte, kaj vse vam v enem dnevu nudi.
  4. Nikoli se ne primerjajte, saj vas to ne bo nikamor pripeljajo. Raje se motivirajte in skušajte stremeti k dobremu (prehranjevanju, več športa, dnevni sprehodi …). Pomislite, katera hrana vam odraža moč in zdravje. Po kateri hrani se dobro počutite? S katerim športom bi lahko bila prijatelja večkrat na teden? To je recept za ljubezen do samega sebe.
  5. Prav tako bodite pozorni na svoje telo tudi, ko ne trenirate ali zdravo jeste. Ko je telo utrujeno, mu nudite počitek. Ko je pod stresom, toplo prho ali kad. Bolj, kot boste poslušali svoje telo, boljše se boste v njem počutili. Ni vse v izgledu, ampak v srčnosti do sebe.

Pomnite: številka na tehtnici nikoli ne pove, koliko ste zares vredni. To vam pove vaše srce. Obkrožite se z ljudmi, ki cenijo vašo notranjost, vašo notranjo moč in lepoto, ki jo imate navznoter in navzven. Bodite nežni do sebe. Odpuščajte si, dovolite si narediti napake in vedite, da je za vse dobre stvari potreben čas.

Prijetne poletne dni!

Avtorica: Mikela Veren,

kognitivno-vedenjska svetovalka

ŽELITE PREJEMATI NAŠE E-NOVICE?

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na kvs.slovenija@gmail.com.

%d bloggers like this: