NOVICE & DOGODKI

Enoletni program usmerjenega strokovnega izobraževanja: PSIHOSOCIALNO SVETOVANJE OTROKOM IN MLADOSTNIKOM

Nudenje psihosocialne pomoči je v nekaterih aspektih podobno delu z odraslimi, v marsičem pa se močno razlikuje in od strokovnega delavca terja popolnoma drugačen pristop. Ker bo, kot vse kaže, tudi v prihodnjih letih potreb po strokovnih obravnavah duševnih težav pri otrocih in mladostnikih vse več, vabljeni, da se nam pridružite na enoletnem strokovnem izpopolnjevanju Psihosocialno svetovanje otrokom in mladostnikom.

Ne spreglejte popusta za zgodnje prijave!

BREZPLAČNI RAZBREMENILNI POGOVORI

Pri KVS Slovenija se zavzemamo za dostopnost psihosocialne obravnave za vse, zato smo se v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije odločili, da ponudimo možnost brezplačnih razbremenilnih pogovorov. Pogovori so namenjeni otrokom in mladostnikom ter odraslim v socialni stiski in študentom v starosti do 26 let. Razbremenilne pogovore izvajajo prostovoljci KVS Slovenija – absolventi in študenti zaključnega letnika študija Psihosocialna pomoč/svetovanje. Pogovor je možen v živo (skoraj po vsej Sloveniji) in na daljavo (online, telefonsko). Za več informacij in prijavo na posvet pišite na: kvs.slovenija@gmail.com

Skupaj ustvarjamo srečne zgodbe!

Pretekla ponudba:

Enoletno strokovno izobraževanje: Psihosocialna podpora posameznikom v procesu žalovanja

Vabimo vas v enoletni program usmerjenega strokovnega izobraževanja s področja nudenja podpore žalujočim, ki ponuja znanje s področja procesa žalovanja in pomembnih odzivov posameznika na dogodke izgube ter smrti. Program, ki se bo od maja 2023 izvajal v Ljubljani, zajema aktualne smernice pri prepoznavanju in razlikovanju med akutnim ter oteženim procesom žalovanja, edukanta opremi z bogatim teoretičnim znanjem in praktičnimi veščinami za nudenje kakovostne psihološke ter socialne podpore žalujočim.

Izobraževanje iz NA SOČUTJE USMERJENE TERAPIJE (CFT)

Vabljeni na 6-urno izobraževanje iz Na sočutje usmerjene terapije (CFT), veje tretjega vala kognitivno-vedenjske terapije, ki združuje principe različnih psihoterapevtskih pristopov. Izobraževanje je namenjeno psihosocialnim svetovalcem, psihologom in psihoterapevtom ter študentom omenjenih smeri. Delavnica bo potekala v soboto, 3. 12. 2022 od 9:00 do 16:00. Z vami bosta Aleksandra P. Meško in Nuša Klinar.

Izobraževanje PODPRETI IN DATI UPANJE: SVETOVALNO DELO Z ŽRTVAMI NASILJA

Vabljeni na dvodelno online izobraževanje za krepitev kompetenc s področja psihosocialnega in psihoterapevtskega dela z žrtvami nasilja.  Izobraževanje je namenjeno psihosocialnim svetovalcem, psihologom, psihoterapevtom, svetovalnim in pedagoškim delavcem ter študentom omenjenih smeri. Delavnici bosta potekali dve zaporedni soboti, 5. in 12. 11. 2022, popoldan. Z vami bosta Petra Zajc in Viktorija Zupančič.

Intervju ob svetovnem dnevu duševnega zdravja

Vabljeni, da se nam ob svetovnem dnevu duševnega zdravja, 10. 10. 2022 ob 20. uri, pridružite na online intervjuju z Dašo Cek Stepančič, ustanoviteljico KVS Slovenija in Centra za anksioznost. Spregovorila bo o več kot desetletnem življenju s hudo tesnobo in o tem, kako je v SREČAnju s tesnobo moč najti SREČO. Intervju je del niza brezplačnih online dogodkov Zgodbe življenja, ki so nastali v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije.

Zgodbe življenja – Cikel intervjujev o bolečih izkušnjah in dragocenih spoznanjih, ki so sledila

Torkovi dogodki za osebno rast v organizaciji FUDŠ in KVS Slovenija v obdobju od 30. 8. do 20. 9. 2022.

Izobraževanje MULTIDISCIPLINARNA PODPORA OSEBAM S TEŽAVAMI V DUŠEVNEM ZDRAVJU

8. 10. 2022 vabljeni na 6-urno izobraževanje psihiatrinje in družinske sistemske terapevtke Julije Kržišnik o multidisciplinarni podpori osebam s težavami v duševnem zdravju. Delavnica je namenjena psihosocialnim svetovalcem, psihologom, psihoterapevtom in coachem ter študentom omenjenih smeri, ki si želite osvojiti nova znanja ter veščine za obravnavo klientov z izkušnjami stresnih, anksioznih in razpoloženjskih motenj.

OSEBNA RAST SKOZI PLES: Krepitev stika s seboj skozi orientalski ples

Tedenska rekreativna plesna vadba in osebna rast za ženske in dekleta ob ponedeljkih v maju 2022 (19:30-20:30, Savsko naselje v Ljubljani)

Pričetek 9. maja 2022

Program ponuja številne možnosti za zabavno rekreacijo, novo plesno znanje, izboljšanje telesne drže, pa tudi za osebno rast, krepitev pozitivne samopodobe, oživitev stika z izvorno žensko energijo, izboljšanje notranje povezanosti in stika s telesom.

Srečanja bo vodila Petra Zajc, mag. psihosocialnega svetovanja in specializantka transakcijske analize, ki orientalski ples spretno vpeljuje na področje osebne rasti.

Zbiranje prijav poteka do 4. 5. 2022. Število prostih mest je omejeno. Za plačilo lahko uporabite BON21.

OSEBNA RAST SKOZI PLES: Krepitev stika s seboj skozi orientalski ples

Tedenska rekreativna plesna vadba za ženske in dekleta vsak ponedeljek od 19:30 do 20:30 v Savskem naselju v Ljubljani

Pričetek 14. marca 2022

Program ponuja številne možnosti za zabavno rekreacijo, novo plesno znanje, izboljšanje telesne drže, pa tudi za osebno rast, krepitev pozitivne samopodobe, oživitev stika z izvorno žensko energijo, izboljšanje notranje povezanosti in stika s telesom.

Srečanja bo vodila Petra Zajc, mag. psihosocialnega svetovanja in edukantka transakcijske analize, ki orientalski ples spretno vpeljuje na področje osebne rasti.

Zbiranje prijav poteka do 11. 3. 2022. Na voljo je le 10 prostih mest. Za plačilo lahko uporabite BON21.

Dvodnevna izkustveno-izobraževalna delavnica iz osnov psihodrame in skupinske dinamike

Novigrad, 2. in 3. april 2022

Vabljeni na vikend izobraževalno delavnico, namenjeno psihoterapevtom in psihosocialnim svetovalcem, na kateri boste spoznavali osnove psihodrame. Psihodrama je akcijska oblika skupinske ali individualne psihoterapije, ki prek spontanosti in kreativnosti razvija nove življenjske vloge in lahko pomembno obogati vaše delo s klientom. Delavnico bosta vodila certificirana psihodramska terapevta (ECP), Ana Rokvić Pinterič in Jaka Sotlar. Dvodnevno izobraževanje bo tudi priložnost za sproščeno druženje, medsebojno spoznavanje in sklepanje novih vezi ter za izmenjavo dragocenih izkušenj.

Mala šola psihiatrije: PASTI PSIHOPATOLOGIJE

19. 3. – 14. 5. 2022

Mala šola psihiatrije, ki bo potekala na tri pomladne sobotne dopoldneve pod naslovom Pasti psihopatologije, bo priložnost za pridobitev novega znanja s področja stresnih, anksioznih in razpoloženjskih duševnih motenj. Krepili boste občutek za prepoznavanje, kdaj klientove težave zahtevajo vključitev družinskega zdravnika ali psihiatra. Pridobili boste dragoceno znanje o psihodiagnostičnem intervjuju, motivacijskem intervjuju in o oceni samomorilnosti. Novo znanje bo pomembno vplivalo na kompetentno nudenje psihosocialne pomoči. Srečanja bodo vključevala tako teoretična znanja kot tudi praktične vaje in tehnike, ki jih boste lahko neposredno uporabili v vaši svetovalni/terapevtski praksi.
Izobraževanje bo vodila Julija Kržišnik, dr. med., specialistka psihiatrije in sistemska terapevtka.

UVOD V ASERTIVNI TRENING

SOBOTA, 19. 2. 2022, 9.00-12.00 (online)

Si želite izboljšati svoje komunikacijske veščine tako v zasebnem kot v poslovnem življenju? Si želite okrepiti svojo samopodobo ter se naučiti bolje upravljati s stresom in s svojimi čustvi? – Vabljeni na 3-urno  delavnico iz asertivne komunikacije!

Na srečanju boste spoznali osnovne veščine asertivnega komuniciranja, ki bodo za vedno spremenile vaš pogled nase in vaše odnose z drugimi.

Delavnico bo vodila Aneta Curavić Njegomirović, mag. psihosocialne pomoči, specializantka sistemske psihoterapije ter trenerka asertivne komunikacije.

PREDSTAVITVENA DELAVNICA ASERTIVNE KOMUNIKACIJE

Brezplačni online dogodek

19. 1. 2022, 20.00-20.45

Toplo vabljeni na brezplačni dogodek, na katerem boste izvedeli, kaj je asertivna komunikacija, in spoznali nekaj osnovnih veščin za izboljšanje samopodobe ter upravljanje s stresom in lastnimi čustvi s pomočjo asertivne komunikacije.

Delavnico bo vodila Aneta Curavić Njegomirović, mag. psihosocialne pomoči, specializantka sistemske psihoterapije ter trenerka asertivne komunikacije.

Enoletni specialistični program: Psihosocialno svetovanje otrokom in mladostnikom

Nudenje psihosocialne pomoči je v nekaterih aspektih podobno delu z odraslimi, v marsičem pa se močno razlikuje in od strokovnega delavca terja popolnoma drugačen pristop. Ker bo, kot vse kaže, tudi v prihodnjih letih potreb po strokovnih obravnavah duševnih težav pri otrocih in mladostnikih vse več, vabljeni, da se nam pridružite na enoletnem strokovnem izpopolnjevanju Psihosocialno svetovanje otrokom in mladostnikom.

Postanite 1. generacija edukantov programa Psihosocialno svetovanje otrokom in mladostnikom!

SPREMINJAM SVOJE MISLI IN VEDENJE, DA GREM LAHKO NAPREJ

Brezplačni online dogodek

20. 12. 2021, 20.00-20.45

Toplo vabljeni na brezplačni dogodek, ki bo priložnost za spoznavanje osnov kognitivno-vedenjskega svetovanja in njegovih koristi pri premagovanju težav s tesnobo, zasvojenostjo, depresijo, jezo, nenapredovanjem ipd. Seznanili se boste s čustvi in vlogo misli, ponovno ocenili svojo preteklost, odkrivali poti za premagovanje ovir na poti k napredku, se usmerili v cilje ter se opogumljeni zazrli v prihodnost. Dogodek bo vodila ga. Mojca Rakovič, mag. psihosocialne pomoči, ki vodi lastno psihosocialno prakso v Mariboru. 

OSEBNA RAST SKOZI PLES: SKLOP SREČANJ ZA ŽENSKE IN DEKLETA

Sedem zaporednih ponedeljkov v novembru in decembru 2021, pričetek 8. 11. 2021

17.00-18.30 (online), 19.30-21.00 (v živo v Ljubljani)

Zazibajte se skozi plesni gib s Petro Zajc, okrepite zdravo samoizražanje, izboljšajte stik s samimi seboj, odprite prostor kreativnosti in domišljiji ter poskrbite za izboljšanje vaše samopodobe in počutja.

Popust za zgodnje prijave, možnost unovčitve BONA21.

Izobraževanje iz NA SOČUTJE USMERJENE TERAPIJE (CFT)

Prof. dr. Igor Krnetić, 23. in 24. 10. 2021 (10.00-18.00), online

Vabljeni na dvodnevno online izobraževanje iz osnov Na sočutje usmerjene terapije (Compassion-Focused Therapy). Izobraževanje bo izvedel vodilni edukator pristopov 3. vala kognitivno-vedenjske terapije na področju bivše Jugoslavije prof. dr. Igor Krnetić. Poudarek bo na spoznavanju osnovnih konceptov CFT, osebni izkušnji in praktični uporabi pristopa pri delu s klienti. Število mest je omejeno.

Več informacij o izobraževanju in prijavi najdete tukaj.

POLETNA ŠOLA ČUJEČNOSTI Z MAJO BAJT

Sobote, 28. 8., 4. 9. in 18. 9. 2021, Kranj

Vabljeni v 20-urno poletno šolo čuječnosti, ki jo bo vodila mag. Maja Bajt. Program bo potekal v obliki treh sobotnih srečanj. V tem času boste osvojili osnove prakse čuječnosti in prejeli napotke, kako med posameznimi srečanji vaditi prakso čuječnosti doma ter jo tako uvajati v vaš vsakdan.

Tekom poletne šole boste spoznali vse formalne vaje čuječnosti (pregled telesa, sedeča meditacija, čuječno gibanje in meditacija sočutja). Za vadbo doma boste prejeli dostop do posnetkov in pisno gradivo.

Več informacij o izobraževanju in prijavi najdete tukaj.

Ne spreglejte: podaljšanje akcije V STISKI NISI SAM

Psihosocialna pomoč mladim v stiski v času pojava COVID-19

Pri KVS Slovenija se zavedamo, da čas pojava Covid-19 prinaša številne stiske, negotovosti in izzive. V želji pomagati bolj ranljivim delom naše družbe – otrokom, mladostnikom in študentom – smo se odločili za akcijo V STISKI NISI SAM, ki prinaša možnost strokovne obravnave osebnih stisk po dostopnejši ceni in brez dolgih čakalnih vrst.

Več informacij o akciji najdete tukaj.

KORAKI DO SREČE – ONLINE SVETOVALNA SKUPINA ZA OSNOVNOŠOLCE TRETJE TRIADE

Šolarje zaključnih razredov vabimo v svetovalno skupino, ki bo potekala skozi 8 srečanj in sicer ob ponedeljkih v maju in juniju 2021 (17.00-18.15). Namenjena je otrokom, ki si želijo sprememb, napredka, podpore in novih poznanstev. Skupina bo priložnost za spoznavanje sebe, učenje stika z notranjimi doživljanji, učenje sprejemanja čustev in ustreznega izražanja le-teh, krepitev notranjih virov moči ter pozitivne samopodobe, krepitev socialnih veščin, prepoznavanje in odpravljanje omejujočih prepričanj, razmišljanje o svojih željah, za pogovor o stiskah in še marsikaj.

Več informacij najdete tukaj.

SKRIVNOST ZADOVOLJSTVA IN USPEHA ZA MLADE – ONLINE SVETOVALNA SKUPINA ZA SREDNJEŠOLCE IN ŠTUDENTE

Ponedeljki v maju in juniju 2021 (19.00-20.30)

V zadnjem letu smo bili priča velikim spremembam. Na žalost smo morali dani situaciji prilagoditi naša življenja. Skupaj s spremembami so prišli tudi stiska, negotovost in strah pred prihodnostjo. Zato srednješolce in študente vabimo v skupino, v kateri bodo lahko spoznavali sebe, okrepili svojo samopodobo in moči za soočanje z izzivi vsakdana.

Več informacij najdete tukaj.

Dvodnevno izobraževanje

UPORABA OSNOVNIH PRINCIPOV EFT METODE (TAPKANJA) PRI NUDENJU PSIHOLOŠKE IN SOCIALNE POMOČI

Soboti, 17. april in 8. maj 2021 (9.00-17.30, Nova Gorica, v primeru omejitev gibanja/zbiranja online izvedba)

ETF ali tapkanje je tehnika za zmanjševanje stresa in čustvenih težav ter sproščanje. Obsega tapkanje po energijskih točkah, saj je za vzdrževanje dobrega počutja in zdravja ključno uravnoteženo delovanje energijskega sistema v telesu. Gre za kratek, a izredno učinkovit postopek, učinek je večinoma trajen. V pomoč je lahko pri širokem spektru čustvenih in telesnih težav, kot so strahovi, depresija, zasvojenost, krivda, ljubosumje, težave v odnosih ipd. EFT metoda je odlično dopolnilo različnim psihoterapevtskim in svetovalnim metodam, predvsem v primerih, ko z ustaljenim načinom delovanja pri uporabniku ne dosežemo želenega učinka.

Več informacij o izobraževanju in prijavi najdete tukaj.

BREZPLAČNA DELAVNICA ČUJEČNOSTI Z MAJO BAJT

2. JUNIJ 2021 ob 20. uri

Vabljeni na brezplačno delavnico iz čuječnosti z mag. Majo Bajt, kjer se boste seznanili z osnovnimi principi čuječnosti in jih preizkusili v praksi.

Čuječnost (angl. mindfulness) je eden izmed najbolj obetavnih načinov za ohranjanje in izboljševanje duševnega zdravja, učinkovito orodje za osebnostno rast ter psihološko spoprijemanje s težavami.

Informacije o možnostih prijave na delavnico bodo vsako sredo in soboto objavljene na Facebook strani KVS Slovenija. Prijave so možne do 1. 6. 2021.

Ne spreglejte tudi Poletne šole čuječnosti z Majo Bajt!

DAN ODPRTIH VRAT KVS SLOVENIJA

Sobota, 10. april 2021 (Dan za spremembe)

Pri KVS Slovenija smo se odločili, da se pridružimo vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki bo letos potekala pod sloganom Premagajmo osamljenost.

Na ta dan bodo nekatere kognitivno-vedenjske svetovalke KVS Slovenija na stežaj odprle svoja vrata vsem, ki si želite pogovora s strokovno usposobljeno osebo.

Z vami bodo:

DAŠA CEK STEPANČIČ (svetovalnica v Renčah, goriška; možnost online pogovora)

NATALIJA SPARK (svetovalnica v Domžalah; možnost online pogovora)

IRENA STUBELJ MARINIČ (online svetovanje)

Več o svetovalkah in prijavi najdete tukaj.
Vabljeni!

POGOVOR S SLOVENKO LETA 2020 NATALIJO SPARK

Vabljeni, da se nam pridružite na online pogovoru s Slovenko leta 2020 v petek, 9. 4. 2021 ob 20. uri.

S Slovenko leta 2020, mamo, tolmačko slovenskega znakovnega jezika in magistro psihosocialne pomoči se bomo pogovarjali o njenih številnih vlogah, življenjskih vzponih in padcih, laskavem naslovu Slovenke leta, prav posebej pa bomo osvetlili njeno poslanstvo kognitivno-vedenjske svetovalke.

Po številnih in bolečih padcih se je Natalija vedno znova pobrala in svojo pot nadaljevala s še večjo željo pomagati drugim. S svojo izjemno energijo, empatijo in optimizmom odpira vrata ljudem h kakovostnejšemu bivanju.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave so možne do 8. 4. 2021 prek obrazca tukaj.

ONLINE IZOBRAŽEVANJE IZ TERAPIJE SPREJEMANJA IN PREDANOSTI (ACT)

Sobota, 27. 3. 2021 (9.00-16.00)

Terapija sprejemanja in predanosti (ACT; angl. Acceptance and Commitment Therapy) je na čuječnosti temelječa vedenjska psihoterapija. Uvrščamo jo v 3. generacijo razvoja kognitivno-vedenjske terapije, ki se v svojih temeljnih konceptih precej razlikuje od tradicionalnih kognitivnih in vedenjskih terapevtskih pristopov. Vabljeni na izobraževanje iz ACT, ki ga bosta vodili Aleksandra P. Meško in Nuša Klinar. Na izobraževanju boste spoznali temeljne ACT koncepte in principe dela. Delo bo ob predstavitvi teorije potekalo skozi izkustvene vaje. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki delujejo ali se usposabljajo za delo v poklicih pomoči (psihosocialni svetovalci, psihologi, psihoterapevti, zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, zdravstva in drugi).

Več informacij o izobraževanju in prijavi najdete tukaj.

Vabljeni na brezplačno online predavanje z delavnico sproščanja

Srečanje s stresom, tesnobo, paničnimi napadi in depresijo

Torek, 2. 3. 2021 ob 19. uri

Na enournem online predavanju z delavnico sproščanja bodo štiri strokovnjakinje s področja kognitivno-vedenjskega svetovanja, Pina Gorišek, Daša Cek Stepančič, Natalija Spark in Mikela Veren, odstirale tančice stresa, tesnobe, paničnih napadov in depresije ter podale namige za to, kako si lahko ob soočanju z njimi pomagamo. Predavanje bo ponudilo tudi možnost sprostitve tekom strokovno vodene relaksacijske tehnike.

Poskrbite za vaše dobro počutje in se nam pridružite!

Več informacij o predavanju in prijavah najdete tukaj.

UVODNI TEČAJ ČUJEČNOSTI (online)

Torki, 19.00-21.00 (2. 2. 2021 – 23. 3. 2021)

Vabimo vas na osemtedenski uvodni tečaj razvijanja čuječnosti s priznano učiteljico mag. Majo Bajt. Tečaj temelji na programu Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), z elementi na čuječnosti temelječe kognitivne terapije (Mindfulness Based Cognitive Therapy – MBCT). Namenjen je vsem, ki si želite boljšega počutja, izboljšanja medosebnih odnosov in bolj polnega doživljanja življenja. Program predstavlja tudi možnost pridobivanja novih znanj, ki jih lahko koristno uporabite pri vašem delu z drugimi ljudmi.

Več informacij o tečaju najdete tukaj.

Sklop treh delavnic

SVETOVANJE NA DALJAVO V TEORIJI IN PRAKSI

Sobote, 6. 2. 2021, 13. 2. 2021 in 20. 2. 2021, 18.00 – 19.30 (online)

Delavnice bo vodila Edina Šifrar, spec. transakcijsko analitične psihoterapije. Nudi osebna svetovanja in psihoterapije v zasebni praksi ter v okviru centra za psihološko svetovanje in izobraževanje Defuzija, sodeluje z različnimi ustanovami kot svetovalka na daljavo. Delavnice bodo preplet teoretičnih osnov in urjenja praktičnih veščin za nudenje kakovostne psihosocialne pomoči na daljavo. Namenjene so psihosocialnim svetovalcem, psihologom, psihoterapevtom ter študentom omenjenih smeri. 

Več informacij o vsebinah in prijavi najdete tukaj.

Skrb zase v poklicih pomoči – s pomočjo čuječnosti in sočutja do sebe

Online delavnica v trajanju 4 pedagoške ure

Sobota, 9. januar 2021, 9.00 – 12.30 (z vmesnim 20 min. odmorom)

Dogodek bo vodila mag. Maja Bajt, učiteljica čuječnosti. Delavnica bo uvod v spoznavanje konceptov čuječnosti in sočutja do sebe. Zajemala bo teoretične osnove čuječnosti, ki bodo pospremljene z obsežnim praktičnim delom v obliki različnih vaj, ki nam lahko pomagajo v našem vsakdanjiku – pri skrbi zase in pri delu z ljudmi.

Več informacij o delavnici in prijavah najdete tukaj.

10-TEDENSKI ON-LINE TEČAJ AVTOGENEGA TRENINGA

Ob ponedeljkih od 19.30 do 21.00 (4. 1. 2021 – 8. 3. 2021)

Vljudno vabljeni na 10-tedenski on-line tečaj avtogenega treninga, ki ga bo vodil Matej Drašler Dip AT, ki je diplomiral pri British Autogenic Society v Londonu. Avtogeni trenig poučuje že 10 let.

Avtogeni trening je priznana sprostitvena tehnika, ki jo priporočajo tudi mnogi zdravniki, saj omogoča doseganje globoke sprostitve. S tem se močno zniža raven stresa, kar izboljšuje koncentracijo, ugodno vpliva na samozavest, krepi umirjenost, zadovoljstvo in občutek sreče. Avtogeni trening pomaga tudi pri soočanju z depresijo, anksioznostjo, nespečnostjo itd. S tečajem prejmete doživljenjsko podporo izvajalca. Prijave zbiramo do 26. 12. 2020.

Več informacij o poteku tečaja in prijavah najdete tukaj.

Vabljeni na brezplačno predavanje

KAJ ME JE NAUČILO ŽIVLJENJE

V sredo, 23. 12. 2020 ob 19. uri (online)

Rok Valenčič, mož in oče dveh deklic, bo v predavanju spregovoril o svojih izkušnjah življenja s Tourettovim sindromom, vseživljenjsko nevrološko motnjo. Beseda bo tekla o priznanju samemu sebi, da nekaj ni v redu, o Tourettovem sindromu in vsem, kar ta prinaša, o občutenju nesprejetosti in nekoristnosti, soočanju s telesnimi bolečinami ter duševnimi stiskami in še marsičem. Rdeča nit predavanja bodo pomembna in opogumljajoča spoznanja, ki jih je predavatelju prineslo življenje s Tourettovim sindromom. Izjemen dogodek bo tako priložnost za učenje sprejemanja različnosti, krepitev poguma in neomajnega optimizma, ki je ob spremljanju Roka Valenčiča prav nalezljiv.

Več informacij o predavanju in prijavah najdete tukaj.

Brezplačno predavanje za svetovalce

KAKO PONUDITI KAKOVOSTNO POMOČ NA DALJAVO

Četrtek, 19. 11. 2020 ob 18. uri (online)

Predavanje bo vodila Edina Šifrar, spec. transakcijsko analitične psihoterapije in študentka drugega letnika magistrskega študija Psihosocialna pomoč, ki jo v življenju vodi želja pomagati in nuditi podporo ljudem v stiski. Nudi osebna svetovanja in psihoterapije v zasebni praksi, sodeluje z različnimi ustanovami kot svetovalka na daljavo. Poudarek na predavanju bo predvsem na prvih stikih in napotkih v posameznih primerih duševnih stisk.

Več informacij o vsebinah in prijavi najdete tukaj.

NAROČITE SE NA E-NOVIČKE

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na kvs.slovenija@gmail.com.

KVS SLOVENIJA

Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija

%d bloggers like this: