NOVICE & DOGODKI

ONLINE IZOBRAŽEVANJE IZ TERAPIJE SPREJEMANJA IN PREDANOSTI (ACT)

Sobota, 27. 3. 2021 (9.00-16.00)

Terapija sprejemanja in predanosti (ACT; angl. Acceptance and Commitment Therapy) je na čuječnosti temelječa vedenjska psihoterapija. Uvrščamo jo v 3. generacijo razvoja kognitivno-vedenjske terapije, ki se v svojih temeljnih konceptih precej razlikuje od tradicionalnih kognitivnih in vedenjskih terapevtskih pristopov. Vabljeni na izobraževanje iz ACT, ki ga bosta vodili Aleksandra P. Meško in Nuša Klinar. Na izobraževanju boste spoznali temeljne ACT koncepte in principe dela. Delo bo ob predstavitvi teorije potekalo skozi izkustvene vaje. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki delujejo ali se usposabljajo za delo v poklicih pomoči (psihosocialni svetovalci, psihologi, psihoterapevti, zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja, zdravstva in drugi).

Več informacij o izobraževanju in prijavi najdete tukaj.

Vabljeni na brezplačno online predavanje z delavnico sproščanja

Srečanje s stresom, tesnobo, paničnimi napadi in depresijo

Torek, 2. 3. 2021 ob 19. uri

Na enournem online predavanju z delavnico sproščanja bodo štiri strokovnjakinje s področja kognitivno-vedenjskega svetovanja, Pina Gorišek, Daša Cek Stepančič, Natalija Spark in Mikela Veren, odstirale tančice stresa, tesnobe, paničnih napadov in depresije ter podale namige za to, kako si lahko ob soočanju z njimi pomagamo. Predavanje bo ponudilo tudi možnost sprostitve tekom strokovno vodene relaksacijske tehnike.

Poskrbite za vaše dobro počutje in se nam pridružite!

Več informacij o predavanju in prijavah najdete tukaj.

BREZPLAČNI RAZBREMENILNI POGOVORI

KVS Slovenija v sodelovanju s Fakulteto za uporabne družbene študije ponuja brezplačne razbremenilne pogovore vsem, ki se v času epidemije Covid-19 soočajo z duševno stisko. Pogovore izvajajo diplomanti magistrskega študijskega programa Psihosocialna pomoč ter absolventi in študenti zaključnega letnika študija. Za več informacij in prijavo na posvet pišite na: kvs.slovenija@gmail.com

KVS Slovenija – zgodba, ki povezuje

Pretekla ponudba:

UVODNI TEČAJ ČUJEČNOSTI (online)

Torki, 19.00-21.00 (2. 2. 2021 – 23. 3. 2021)

Vabimo vas na osemtedenski uvodni tečaj razvijanja čuječnosti s priznano učiteljico mag. Majo Bajt. Tečaj temelji na programu Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), z elementi na čuječnosti temelječe kognitivne terapije (Mindfulness Based Cognitive Therapy – MBCT). Namenjen je vsem, ki si želite boljšega počutja, izboljšanja medosebnih odnosov in bolj polnega doživljanja življenja. Program predstavlja tudi možnost pridobivanja novih znanj, ki jih lahko koristno uporabite pri vašem delu z drugimi ljudmi.

Več informacij o tečaju najdete tukaj.

Sklop treh delavnic

SVETOVANJE NA DALJAVO V TEORIJI IN PRAKSI

Sobote, 6. 2. 2021, 13. 2. 2021 in 20. 2. 2021, 18.00 – 19.30 (online)

Delavnice bo vodila Edina Šifrar, spec. transakcijsko analitične psihoterapije. Nudi osebna svetovanja in psihoterapije v zasebni praksi ter v okviru centra za psihološko svetovanje in izobraževanje Defuzija, sodeluje z različnimi ustanovami kot svetovalka na daljavo. Delavnice bodo preplet teoretičnih osnov in urjenja praktičnih veščin za nudenje kakovostne psihosocialne pomoči na daljavo. Namenjene so psihosocialnim svetovalcem, psihologom, psihoterapevtom ter študentom omenjenih smeri. 

Več informacij o vsebinah in prijavi najdete tukaj.

Skrb zase v poklicih pomoči – s pomočjo čuječnosti in sočutja do sebe

Online delavnica v trajanju 4 pedagoške ure

Sobota, 9. januar 2021, 9.00 – 12.30 (z vmesnim 20 min. odmorom)

Dogodek bo vodila mag. Maja Bajt, učiteljica čuječnosti. Delavnica bo uvod v spoznavanje konceptov čuječnosti in sočutja do sebe. Zajemala bo teoretične osnove čuječnosti, ki bodo pospremljene z obsežnim praktičnim delom v obliki različnih vaj, ki nam lahko pomagajo v našem vsakdanjiku – pri skrbi zase in pri delu z ljudmi.

Več informacij o delavnici in prijavah najdete tukaj.

10-TEDENSKI ON-LINE TEČAJ AVTOGENEGA TRENINGA

Ob ponedeljkih od 19.30 do 21.00 (4. 1. 2021 – 8. 3. 2021)

Vljudno vabljeni na 10-tedenski on-line tečaj avtogenega treninga, ki ga bo vodil Matej Drašler Dip AT, ki je diplomiral pri British Autogenic Society v Londonu. Avtogeni trenig poučuje že 10 let.

Avtogeni trening je priznana sprostitvena tehnika, ki jo priporočajo tudi mnogi zdravniki, saj omogoča doseganje globoke sprostitve. S tem se močno zniža raven stresa, kar izboljšuje koncentracijo, ugodno vpliva na samozavest, krepi umirjenost, zadovoljstvo in občutek sreče. Avtogeni trening pomaga tudi pri soočanju z depresijo, anksioznostjo, nespečnostjo itd. S tečajem prejmete doživljenjsko podporo izvajalca. Prijave zbiramo do 26. 12. 2020.

Več informacij o poteku tečaja in prijavah najdete tukaj.

Vabljeni na brezplačno predavanje

KAJ ME JE NAUČILO ŽIVLJENJE

V sredo, 23. 12. 2020 ob 19. uri (online)

Rok Valenčič, mož in oče dveh deklic, bo v predavanju spregovoril o svojih izkušnjah življenja s Tourettovim sindromom, vseživljenjsko nevrološko motnjo. Beseda bo tekla o priznanju samemu sebi, da nekaj ni v redu, o Tourettovem sindromu in vsem, kar ta prinaša, o občutenju nesprejetosti in nekoristnosti, soočanju s telesnimi bolečinami ter duševnimi stiskami in še marsičem. Rdeča nit predavanja bodo pomembna in opogumljajoča spoznanja, ki jih je predavatelju prineslo življenje s Tourettovim sindromom. Izjemen dogodek bo tako priložnost za učenje sprejemanja različnosti, krepitev poguma in neomajnega optimizma, ki je ob spremljanju Roka Valenčiča prav nalezljiv.

Več informacij o predavanju in prijavah najdete tukaj.

Brezplačno predavanje za svetovalce

KAKO PONUDITI KAKOVOSTNO POMOČ NA DALJAVO

Četrtek, 19. 11. 2020 ob 18. uri (online)

Predavanje bo vodila Edina Šifrar, spec. transakcijsko analitične psihoterapije in študentka drugega letnika magistrskega študija Psihosocialna pomoč, ki jo v življenju vodi želja pomagati in nuditi podporo ljudem v stiski. Nudi osebna svetovanja in psihoterapije v zasebni praksi, sodeluje z različnimi ustanovami kot svetovalka na daljavo. Poudarek na predavanju bo predvsem na prvih stikih in napotkih v posameznih primerih duševnih stisk.

Več informacij o vsebinah in prijavi najdete tukaj.

NAROČITE SE NA E-NOVIČKE

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete.

KVS SLOVENIJA

Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija

%d bloggers like this: