Online delavnica Skrb zase v poklicih pomoči – s pomočjo čuječnosti in sočutja do sebe

Sobota, 9. januar 2021, 9.00 – 12.30 (z vmesnim 20 min. odmorom)

O izvajalki

Mag. Maja Bajt je dipl. psih., spec. integrativne psihoterapije in učiteljica čuječnosti. Deluje v lastni psihoterapevtski in svetovalni praksi v Kranju, je vodja Inštituta tukaj in zdaj. Do sedaj je vodila že številne delavnice in tečaje čuječnosti, o kateri tudi predava. Čuječnost vključuje na vsa področja svojega delovanja, saj velja za enega izmed najbolj obetavnih načinov ohranjanja in izboljševanja duševnega zdravja. Več o izvajalki lahko najdete na https://www.tukaj-zdaj.si/

O čuječnosti in vsebinah delavnice

Čuječnost (angl. mindfulness) je eden izmed najbolj obetavnih načinov za ohranjanje in izboljševanje duševnega zdravja, učinkovito orodje za osebnostno rast ter psihološko spoprijemanje s težavami. S čuječnostjo se učimo zavedati svojega trenutnega doživljanja (telesnih občutkov, misli, čustev, zunanjega dogajanja), ne da bi se poskušali doživljaju izogniti in ga kakorkoli spreminjati. Vendar pa pri čuječnosti ne gre zgolj za krepitev zavedanja, temveč tudi za kakovost našega zavedanja –  le to naj bi bilo radovedno, odprto, nepresojajoče, naklonjeno in prijazno.

Krepitev zavedanja je za čustveni in osebnostni razvoj vsakega posameznika ključnega pomena. Predstavlja namreč pomembno orodje za učenje izbire in doseganje vedenjskih, osebnostnih ter doživljajskih sprememb, povečuje možnost izbire odziva na dražljaje znotraj in izven sebe. Čuječnost je hkrati tudi eden od temeljnih stebrov sočutja do sebe – sočutja, ki je usmerjeno na nas same. V poklicih pomoči smo pogosto obremenjeni in tudi trpimo, v stanju sočutja pa lahko svoje trpljenje prepoznamo, ga razumemo kot del skupne človeškosti ter smo se pripravljeni soočiti z njim s skrbjo in prijaznostjo. Tako čuječnost kot sočutje do sebe pozitivno vplivata na posameznikovo počutje in duševno zdravje, zmanjšano doživljanje stresa, večje sočutje do drugih, obenem pa zmanjšata verjetnost za prekomerno izčrpavanje ter izgorelost.

Delavnica bo uvod v spoznavanje konceptov čuječnosti in sočutja do sebe, vključevala bo nekaj teoretičnih osnov, ki bodo pospremljene z obsežnim praktičnim delom v obliki različnih vaj čuječnosti ter sočutja do sebe, ki nam lahko pomagajo v našem vsakdanjiku – pri skrbi zase in pri delu z ljudmi.

Cena in prijave

Cena delavnice v trajanju 4 pedagoške ure je 49 eur. 

V skupini bo med 10 in 30 udeležencev. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Prijava je potrjena s plačilom kotizacije.

Zbiranje prijav poteka do 2. 1. 2021 na e-mail naslovu: kvs.slovenija@gmail.com

Za več informacij smo dosegljivi na zgoraj navedenem elektronskem naslovu in telefonski številki 031734233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: