Brezplačno predavanje: SREČANJE S STRESOM, TESNOBO, PANIČNIMI NAPADI IN DEPRESIJO

Kako vzeti življenje v svoje roke

Online predavanje z delavnico sproščanja

Torek, 2. 3. 2021 ob 19. uri

Ščepec stresa ni nič napačnega. Neintenziven kratkotrajni stres poskrbi za motiviranost in usmerjanje v tisto, kar je potrebno postoriti. Človeka bogatijo mehanizmi, da stres do neke mere obvladuje. Dolgotrajen, ponavljajoč in/ali intenziven stres pa nas lahko oropa notranjega miru, zadovoljstva, vodi v psihofizično neravnovesje, posledično tudi v bolezen. V nekaterih okoliščinah lahko izzove težave v duševnem zdravju, vključujoč depresijo in tesnobo ter pojav paničnih napadov, že prisotno stisko okrepi in upočasni proces okrevanja.

Na enournem online predavanju z delavnico sproščanja bodo štiri strokovnjakinje s področja kognitivno-vedenjskega svetovanja na razumljiv način odgovorile na najpogostejša vprašanja z omenjenih področij:

SREČANJE S STRESOM

Tekom tega dela predavanja boste dobili odgovore na naslednja vprašanja: Kaj je stres, kako ga lahko prepoznamo, katere so posledice kronične izpostavljenosti stresu in kako si pri lajšanju stresa lahko pomagamo sami?

SREČANJE S TESNOBO

Tekom tega dela predavanja boste dobili odgovore na naslednja vprašanja: Kaj je tesnoba (anksioznost), kateri so znaki le-te, katere vrste anksioznih motenj poznamo, katere so posledice soočanja s tesnobo in kaj lahko naredimo, da se tesnobe osvobodimo?

SREČANJE S PANIČNIMI NAPADI

Tekom tega dela predavanja boste dobili odgovore na naslednja vprašanja: Kaj so panični napadi, kako jih prepoznamo, kdaj govorimo o panični motnji ter kako si ob soočanju s paničnimi napadi lahko pomagamo?

SREČANJE Z DEPRESIJO

Tekom tega dela predavanja boste dobili odgovore na naslednja vprašanja: Kaj je depresija, kako jo lahko prepoznamo, kakšna je razlika med depresijo in distimijo, kaj lahko za lajšanje depresivnih občutkov postorimo sami in kakšna je vloga svetovalca?

Z vami bodo:

Pina Gorišek, mag. psihosocialnega svetovanja

Osrednjeslovenska in gorenjska regija – svetovanje na domu

info@terapijapina.si

Daša Cek Stepančič, mag. psihosocialnega svetovanja

Goriška regija

dasa.cek.stepancic@gmail.com

Natalija Spark, mag. psihosocialnega svetovanja

Osrednjeslovenska regija (Domžale)

natalija@naos.si

Mikela Veren, mag. psihosocialnega svetovanja

Osrednjeslovenska in obalna regija

svetovanjeinmind@gmail.com

Udeleženci boste pridobili vpogled v področje stresa in najpogostejših motenj razpoloženja, se seznanili z možnostmi za soočanje z njimi ter se sprostili tekom strokovno vodene relaksacijske tehnike.

Za napredek ne potrebujemo več sto ur sedenja na terapevtskem stolu, niti ne leta intenzivnega dela na sebi. Si želite izvedeti, katere so enostavne in dostopne poti do boljšega počutja? Pridružite se nam in se otresite stresa, pretirane zaskrbljenosti, paničnih napadov in depresivnega počutja!  

Udeležba na online dogodku je brezplačna. Prijave so možne do nedelje, 28. 2. 2021, na spodnjem obrazcu.

Veselimo se torkovega večera v vaši družbi!

Za več informacij smo dosegljivi na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com ali telefonski številki 031-734-233.


PRIJAVA

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom vaše prijave na dogodek (in prejemanja e-novic). Prijavo na prejemanje e-novic lahko kadarkoli prekličete na kvs.slovenija@gmail.com

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: