Osebna rast skozi ples: Krepitev stika s seboj skozi orientalski ples

Tedenska rekreativna plesna vadba za ženske in dekleta vsak ponedeljek od 19:30 do 20:30 v Savskem naselju v Ljubljani (pričetek 14. marca 2022).

Vabljene na sklop plesno-svetovalnih srečanj, namenjenih gibanju, osebni rasti in krepitvi pozitivne samopodobe.

Kaj lahko pričakujete?
Zabavno rekreacijo, novo plesno znanje, oživitev stika z izvorno žensko energijo, izboljšano telesno držo, notranjo povezanost ter boljši stik s telesom.

Zakaj ples?

Ples združuje elemente gibanja, samoizražanja in umetnosti.

Ples je vrsta rekreacije oz. fizične aktivnosti, ki vključuje celotno telo in s tem prinaša koristi, skupne ostalim športom. Poleg tega krepi zdravo samoizražanje in tako omogoča boljši stik s samim seboj. Umetniška komponenta plesa dopušča veliko prostora za kreativnost in domišljijo.

Ples krepi tudi čustveno inteligenco, tako v smislu boljšega zaznavanja in izražanja svojega razpoloženja kot tudi ob plesni interakciji z drugo osebo, kjer gre za usklajevanje in telesno komuniciranje.

Pri plesu skozi vsak gib izražamo svojo avtentičnost in intimnost, prav zato pa je plesno udejstvovanje tako privlačno za izvajanje in spremljanje.

Dokazano pripomore h krepitvi duševnega zdravja, saj je zelo ekspresiven, dopušča svobodo v gibanju in izražanju, kar ga dela tudi nadvse zabavnega. Zmanjšuje znake depresije, anksioznosti in stresa ter prispeva k višji samozavesti.

O osebni rasti skozi ples

Osebna rast skozi ples (ORSP) je zasnovana kot svetovalno-plesna skupina za ženske in dekleta, namenjena predvsem krepitvi pozitivne samopodobe in poglabljanju odnosa s seboj. Samopodoba je naša predstava o tem, kdo in kakšni smo. Odraža se skozi razmišljanje in odzivanje. Krepitev pozitivne samopodobe lahko bistveno pripomore k dvigu kakovosti našega življenja.

Gibanje in ples omogočata popolnoma drugačen način izražanja, kar lahko pozitivno pripomore k bolj celostnemu razumevanju ter zaznavanju sebe skozi telesno, duševno in duhovno dimenzijo.

V programu se v največji možni meri spodbuja avtentičnost vsake posameznice ne glede na plesno predznanje (ki nikakor ni pogoj), leta ali fizično formo. Srečanja bodo potekala v manjših skupinah, ki nudijo večji občutek varnosti ter večjo podporo izvajalke.

O izvajalki

Petra Zajc je magistrica psihosocialnega svetovanja in edukantka transakcijske analize. V študijsko pot jo je gnala močna želja po pomoči drugim in po novem znanju o dimenzijah človeka ter odnosih. Opravlja svetovalno delo za žrtve spolnih zlorab in drugih oblik nasilja. Vodi svetovalno skupino za žrtve spolnih zlorab. Na tem področju je kot prostovoljka postala aktivna že ob samem začetku študija. Sodelovala je tudi pri izvedbi projekta Child-friendly Barnahus in bila ena od telefonskih svetovalk za NIJZ psihološko podporo. Že vse od osnovne šole velik del njenega življenja predstavlja orientalski ples, ki se ga je odločila vpeljati tudi na področje svetovanja in sicer skozi vodenje plesno-svetovalne skupine za ženske ter dekleta.

Cena in prijave

Cena za mesec vadbe (4 obiski): 55 €

Cena za 3 mesece vadbe (12 obiskov): 140 €

Še niste porabili BONA21? – POTEM NE SPREGLEJTE: ker je ORSP kot dejavnost namenjena krepitvi stika s seboj, dobremu počutju in zabavni rekreaciji, lahko pri plačilu uporabite BON21.

Zbiranje prijav poteka do 11. 3. 2022 na e-naslovu: kvs.slovenija@gmail.com

Ob prijavi navedite naslednje podatke: ime in priimek, naslov in telefonska številka ter podatek o vključitvi v program v trajanju enega ali treh mesecev.

Program bo izveden ob prijavi vsaj 4 oseb, maksimalno število udeleženk pa je 10. Vadba se bo izvajala v živo, ob morebitni spremembi ukrepov in prepovedi gibanja/zbiranja bo program izpeljan online.

Na vašo prošnjo je mogoče pridobiti elektronsko potrdilo o udeležbi.

S prijavo se zavezujete k plačilu kotizacije in soglašate, da KVS Slovenija in izvajalka posredovane osebne podatke zbirata in obdelujeta z namenom vaše udeležbe v programu.

Za več informacij smo dosegljivi na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com in telefonski številki 031 734 233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: