OSEBNA RAST SKOZI PLES: SKLOP SEDMIH SREČANJ ZA ŽENSKE IN DEKLETA

Sedem zaporednih ponedeljkov v novembru in decembru 2021, pričetek 8. 11. 2021

17.00-18.30 (online), 19.30-21.00 (v živo v Ljubljani)

Vabljene na sklop plesno-svetovalnih srečanj, namenjenih osebni rasti in krepitvi pozitivne samopodobe. Srečevale se bomo sedem zaporednih ponedeljkov, izbirate lahko med online izvedbo ali udeležbo v živo v Ljubljani. Posamezno srečanje bo trajalo uro in pol.

Program bo potekal v manjših skupinah, ki nudijo večji občutek varnosti ter večjo podporo izvajalke.

Zakaj ples?

Ples združuje elemente gibanja, samoizražanja in umetnosti.

Ples je vrsta rekreacije oz. fizične aktivnosti, ki vključuje celotno telo in s tem prinaša koristi, skupne ostalim športom. Poleg tega krepi zdravo samoizražanje in tako omogoča boljši stik s samim seboj. Umetniška komponenta plesa dopušča veliko prostora za kreativnost in domišljijo.

Ples krepi tudi čustveno inteligenco, tako v smislu boljšega zaznavanja in izražanja svojega razpoloženja kot tudi ob plesni interakciji z drugo osebo, kjer gre za usklajevanje in telesno komuniciranje.

Pri plesu skozi vsak gib izražamo svojo avtentičnost in intimnost, prav zato pa je plesno udejstvovanje tako privlačno za izvajanje in spremljanje.

Dokazano pripomore h krepitvi duševnega zdravja, saj je zelo ekspresiven, dopušča svobodo v gibanju in izražanju, kar ga dela tudi nadvse zabavnega. Zmanjšuje znake depresije, anksioznosti in stresa ter prispeva k višji samozavesti.

O osebni rasti skozi ples

Osebna rast skozi ples (ORSP) je zasnovana kot svetovalno-plesna skupina za ženske in dekleta, namenjena predvsem krepitvi pozitivne samopodobe in poglabljanju odnosa s seboj. Samopodoba je naša predstava o tem, kdo in kakšni smo. Odraža se skozi razmišljanje in odzivanje. Krepitev pozitivne samopodobe lahko bistveno pripomore k dvigu kakovosti našega življenja.

Gibanje in ples omogočata popolnoma drugačen način izražanja, kar lahko pozitivno pripomore k bolj celostnemu razumevanju ter zaznavanju sebe skozi telesno, duševno in duhovno dimenzijo.

V programu se v največji možni meri spodbuja avtentičnost vsake posameznice ne glede na plesno predznanje (ki nikakor ni pogoj), leta ali fizično formo.

Program bo zajemal naslednje teme:

  1. Neločljivost telesa in uma
  2. Zaznavanje skozi telo in ples
  3. Odnos do telesa
  4. Poglabljanje stika z lastnim telesom
  5. Pomen zdravega samoizražanja
  6. Čustvena inteligenca skozi ples
  7. Sočutje do sebe skozi ples

Program bo potekal na naslednje datume: 8. 11., 15. 11., 22. 11., 29. 11., 6. 12., 13. 12. in 20. 12. 2021.

Število udeleženk na skupino je omejeno na 8.

O izvajalki

Petra Zajc je v zaključevanju magistrskega študija psihosocialne pomoči in edukantka transakcijske analize. V študijsko pot jo je gnala močna želja po pomoči drugim in po novem znanju o dimenzijah človeka ter odnosih. Opravlja svetovalno delo za žrtve spolnih zlorab in drugih oblik nasilja. Vodi svetovalno skupino za žrtve spolnih zlorab. Na tem področju je kot prostovoljka postala aktivna že ob samem začetku študija. Sodelovala je tudi pri izvedbi projekta Child-friendly Barnahus in bila ena od telefonskih svetovalk za NIJZ psihološko podporo. Že vse od osnovne šole velik del njenega življenja predstavlja orientalski ples, ki se ga je odločila vpeljati tudi na področje svetovanja in sicer skozi vodenje plesno-svetovalne skupine za ženske ter dekleta.

Cena in prijave

Prijave do 25. oktobra 2021 so možne po znižani ceni 175€.

Za prijave po 25. oktobru 2021 je cena 195€.

Še niste porabili BONA21? – POTEM NE SPREGLEJTE: ker je ORSP kot dejavnost namenjena krepitvi stika s seboj, dobremu počutju in zabavni rekreaciji, lahko pri plačilu uporabite BON21.

Zbiranje prijav poteka do 5. 11. 2021 na e-naslovu: kvs.slovenija@gmail.com

Število udeleženk na skupino je omejeno na 8, minimalno število prijavljenih za izvedbo je 4. Po zaključku programa je na prošnjo udeleženke mogoče pridobiti elektronsko potrdilo o udeležbi. Ob prijavi navedite, ali se programa želite udeleževati online ali v plesno-svetovalni dvorani v Ljubljani. O lokaciji izvedbe boste pravočasno obveščeni. Pri izvedbi v živo bodo upoštevana aktualna priporočila NIJZ. V primeru omejitev zbiranja bo program izpeljan online.

S prijavo se zavezujete k plačilu kotizacije in soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom vaše prijave v program.

Za več informacij smo dosegljivi na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com in telefonski številki 031 734 233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: