Poletna šola čuječnosti

Sobote, 28. 8., 4. 9. in 18. 9. 2021, Kranj

Vabljeni v 20-urno poletno šolo čuječnosti, ki jo bo vodila mag. Maja Bajt. Program bo potekal v obliki treh sobotnih srečanj. V tem času boste osvojili osnove prakse čuječnosti in prejeli napotke, kako med posameznimi srečanji vaditi prakso čuječnosti doma ter jo tako uvajati v vaš vsakdan.

O čuječnosti

Čuječnost (angl. mindfulness) je eden izmed najbolj obetavnih načinov za ohranjanje in izboljševanje duševnega zdravja, učinkovito orodje za osebnostno rast ter psihološko spoprijemanje s težavami. S čuječnostjo se učimo zavedati svojega trenutnega doživljanja (telesnih občutkov, misli, čustev, zunanjega dogajanja), ne da bi se poskušali doživljaju izogniti in ga kakorkoli spreminjati. Vendar pa pri čuječnosti ne gre zgolj za krepitev zavedanja, temveč tudi za kakovost našega zavedanja – le to naj bi bilo radovedno, odprto, nepresojajoče, naklonjeno in prijazno. Krepitev zavedanja je za čustveni in osebnostni razvoj vsakega posameznika ključnega pomena. Predstavlja namreč pomembno orodje za učenje izbire in doseganje vedenjskih, osebnostnih ter doživljajskih sprememb, povečuje možnost izbire odziva na dražljaje znotraj in izven sebe.

O poletni šoli čuječnosti

Poletna šola čuječnosti je osnovana na programih Mindfulness Based Cognitive Therapy (Na čuječnosti temelječa kognitivna terapija) in Mindfulness based stress reduction (Na čuječnosti temelječe zmanjševanje stresa) in Mindful Self Compassion (Na čuječnosti temelječe sočutje do sebe). Dobro premišljena struktura programa, ki ji sledimo, vodi posameznika po poti prepoznavanja in učenja zavestnega sprejemanja sebe, takšnega, kot je, v tem trenutku. Skozi praktične vaje poteka učenje z raziskovanjem, pogovor o izkušnji pa pomaga posamezniku bolj jasno prepoznavati lastne telesne in mentalne izkušnje. Teoretični del tečaja, ki je v skladu s sodobno psihološko znanostjo, posamezniku omogoča, da svoje izkušnje prepoznava tudi na racionalen, razumski način. Sodelovanje v programu je aktivno. Tekom poletne šole spoznate vse formalne vaje čuječnosti (pregled telesa, sedeča meditacija, čuječno gibanje in meditacija sočutja) ter razvijate čuječnost v vsakdanu. Za vadbo doma prejmete dostop do posnetkov in pisno gradivo.

Program bo zajel naslednje teme:

  • Prepoznavanje avtomatskega pilota
  • Soočanje z ovirami: Spoznavanje navad našega uma
  • Spoprijemanje s stresom
  • Biti prisoten
  • Misli niso dejstva
  • Skrb zase: Moč iz sočutja
  • Biti s težavo: Sprejemanje doživljanja kot osnova nadaljnjega delovanja
  • Čuječe naprej: Ohranjanje in razširjanje novega znanja

Ena od sobot bo namenjena dnevu v tišini. Udeleženci po zaključku programa prejmejo potrdilo o udeležbi.

Lokacija in termini

Program bo potekal na lokaciji v Kranju (naslov prejmete kasneje).

Prvi termin: sobota, 28. avgust 2021 (9.00-16.00)

Drugi termin: sobota, 4. september 2021 (9.00-16.00)

Tretji termin – srečanje v tišini: sobota, 18. september 2021 (9.00-15.00)

O izvajalki

Mag. Maja Bajt je dipl. psih., spec. integrativne psihoterapije in učiteljica čuječnosti. Deluje v lastni psihoterapevtski in svetovalni praksi v Kranju, je vodja Inštituta tukaj in zdaj. Do sedaj je vodila že številne delavnice in tečaje čuječnosti, o kateri tudi predava. Čuječnost vključuje na vsa področja svojega delovanja, saj velja za enega izmed najbolj obetavnih načinov ohranjanja in izboljševanja duševnega zdravja. Več o izvajalki lahko najdete na https://www.tukaj-zdaj.si/

Cena in prijave

Cena tečaja v trajanju 20 ur je 290 eur.

Število mest je omejeno na 12 oseb. Minimalno število za izvedbo je 6 oseb. Če bo prijavljenih več, kot je razpisanih mest, bomo upoštevali prijave po vrstnem redu. Prijava je potrjena s plačilom kotizacije.

Zbiranje prijav poteka do 19. 8. 2021 na e-mail naslovu: kvs.slovenija@gmail.com

Za več informacij smo dosegljivi na zgoraj navedenem elektronskem naslovu in telefonski številki 031734233.

Zgodba, ki povezuje.

%d bloggers like this: