SPREMENI SVOJE MISLI – SPREMENI (SVOJ) SVET

Brezplačna online predavanja in delavnice za osebno rast v okviru Svetovnega dne duševnega zdravja 2021

Dogodki so produkt sodelovanja portala Kognitivno-vedenjsko svetovanje Slovenija in Fakultete za uporabne družbene študije.

Z vami bodo:

TEMELJI ZA IZPOLNJUJOČE PARTNERSTVO

Jaka Kovačič

Ponedeljek, 4. 10. 2021 ob 20. uri

V današnjem času poznamo precej oblik partnerskih odnosov in še več izzivov na tem področju. Na predavanju se bomo spraševali, čemu so krize v odnosih tako pogoste, in iskali odgovore oz. možne rešitve zanje.

SREČA(NJE) S TESNOBO

Daša Cek Stepančič

Torek, 5. 10. 2021 ob 20. uri

Skoraj polovica ljudi se bo tekom življenja spopadala s tesnobo (anksioznostjo). Anksiozne motnje so ene najpogostejših duševnih motenj. Predavanje bo priložnost, da spoznate značilnosti tesnobe, odkrijete, kaj jo poganja, in pridobite koristne informacije o tem, kako si lahko ob soočanju z njo pomagate. Osebne izkušnje predavateljice in njeno strokovno znanje vam bodo v pomoč pri krepitvi moči, da boste lastnim strahovom lažje pogledali v oči ter stopili na svojo pot sreče.

MLADOSTNIKA IMAMO – KAJ ZDAJ?

Irena Stubelj Marinič

Sreda, 6. 10. 2021 ob 18. uri

Mladostništvo je nadvse pomembno obdobje, v katerem se izoblikujejo posameznikova osebnost, položaj v družbi in interesi. Za starše odraščanje njihovih otrok ne bi smelo biti le težavno obdobje, ki mora čim prej miniti, ampak predvsem priložnost, da se s svojim otrokom povežejo in drug drugega bogatijo. Predavanje bo prostor za spoznavanje sočutnega in zadovoljnega starševstva ter mladostnikovega odraščanja.

SEM NAJSTNIK. IN NI MI VSEENO.

Sara Černe

Četrtek, 7. 10. 2021 ob 18. uri

Med predavanjem, ki je namenjeno mladostnikom, bomo na enostaven in praktičen način pojasnili, za kaj gre pri samopodobi in kaj lahko mladostnik sam stori, da bi se videl v lepši ter boljši luči in premagal sram v stikih z drugimi.
Dotaknili se bomo tudi drugih težav, s katerimi se pogosto soočajo mladi. Predavanje bo postreglo s spoznavanjem tehnik, ki so v pomoč pri lažjem soočanju z njimi.

KAKO IZGORETI

Aljoša Bagola

Petek, 8. 10. 2021 ob 18. uri

V prispevku Kako izgoreti bodo izpostavljeni ključni rušilni vplivi na sodobno individualno in kolektivno počutje. Predavatelj bo spregovoril tudi o svoji izkušnji z izgorelostjo in okrevanjem.

METODA EFT (TAPKANJE) – ORODJE ZA ZDRAVLJENJE ČUSTVENIH RAN

Tjaša Šapla Troha

Sobota, 9. 10. 2021 ob 10. uri

Metoda EFT oziroma pogovorno tapkanje je tehnika čustvenega sproščanja, ki črpa svoje temelje iz starodavne akupunkture in moderne psihologije. Ima svoje znanstveno ozadje – dokazano namreč pomaga in podpira naše fizično ter duševno zdravje. Je učinkovita pomoč pri raznovrstnih težavah. Na predavanju z delavnico boste spoznali osnove tapkanja in ga preizkusili v praksi.

OSEBNA RAST SKOZI PLES

Petra Zajc

Sobota, 9. 10. 2021 ob 18. uri

Osebna rast skozi ples je zasnovana kot svetovalno-plesna delavnica, namenjena ženskam in dekletom, ki bi želele stopiti v stik s seboj ter s svojim telesom preko plesa, izkustvenih in dihalnih vaj ter telesnih tehnik. Njen glavni namen je krepitev pozitivne samopodobe. Gibanje in ples omogočata popolnoma drugačen način izražanja, kar pripomore k bolj celostnemu razumevanju ter zaznavanju sebe skozi telesno, duševno in duhovno dimenzijo.

ČUJEČNOST KOT NAČIN ŽIVLJENJA

Aneta Curavić Njegomirović

Nedelja, 10. 10. 2021 ob 20. uri

Čuječnost (angl. mindfulness) je učinkovito orodje za  spoprijemanje s težavami. Biti čuječ pomeni biti prisoten, ne-obsojajoč, sprejemajoč in sočuten do sebe ter lastnega doživljanja. Z raznimi formalnimi vajami (v obliki meditacij) in ne-formalnimi vajami (skozi vsakodnevne aktivnosti) krepimo zavedanje lastnega doživljanja. Na predavanju z delavnico boste spoznali osnovne principe čuječnosti in jo preizkusili v praksi.

Spoznajte KVS Slovenija

ŽELITE PREJEMATI NAŠE E-NOVICE?

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete.

Zgodba, ki povezuje

%d bloggers like this: