UVOD V ASERTIVNI TRENING

SOBOTA, 19. 2. 2022, 9.00-12.00 (online)

Vabljeni na 3-urno  delavnico o asertivni komunikaciji, ki jo bo vodila Aneta Curavić Njegomirović, mag. psihosocialne pomoči. Delavnica bo potekala online. Na srečanju boste spoznali osnovne veščine asertivnega komuniciranja.

Kaj je asertivna komunikacija in zakaj je pomembna?

Asertivnost pomeni izražanje lastnega mnenja, želja, emocij in prepričanj na direkten ter iskren način. Asertivna komunikacija izključuje nadvlado, poniževanje ali degradiranje sogovornika in spoštuje njegovo mnenje ter prepričanja. Asertivni ljudje znajo boljše upravljati s svojimi čustvi, imajo visoko mero samospoštovanja, gojijo lastne meje in upoštevajo meje drugih ter se ne bojijo izraziti lastnega mnenja. Nekdo, ki je asertiven, se ceni, spoštuje svojo energijo in svoj čas. Tudi v konfliktnih situacijah reagira z visoko mero medsebojnega spoštovanja.

Kaj vas na delavnici čaka?

  • Naučili se boste, kako v komunikaciji z drugimi na ustrezen način izraziti svoja čustva in misli,
  • spoznali boste, katere so naše asertivne pravice in zakaj je pomembno, da se jih zavedamo,
  • v praksi boste lahko preizkusili nekaj osnovnih tehnik asertivnega komuniciranja,
  • spregovorili bomo o tem, kako prepričanja in strahovi vplivajo na to, da se ne znamo postaviti zase ter ne zmoremo prevzeti odgovornosti za lastna dejanja in misli,
  • naučili se boste, kako konstruktivno ravnati v konfliktu,
  • spoznali boste, kako nekomu reči NE brez slabe vesti,
  • naučili se boste, kako pomembno je, na kakšen način dajemo ter prejemamo kritike in pohvale.

Za koga je delavnica primerna?

Delavnica je namenjena vsem, ki si želite izboljšati svoje komunikacijske veščine tako v zasebnem kot v poslovnem življenju in tistim, ki si želite izboljšati svojo samopodobo ter se naučiti bolje upravljati s stresom in s svojimi čustvi.

O IZVAJALKI

Delavnico bo vodila Aneta Curavić Njegomirović, mag. psihosocialne pomoči, specializantka sistemske psihoterapije ter trenerka asertivne komunikacije.

Več o izvajalki si lahko preberete na: www.anetacuravic.com

Cena: cena 3-urne delavnice je 50 eur.

Ne spreglejte: dijakom, študentom, brezposelnim, svetovalcem KVS Slovenija in upokojencem nudimo možnost vključitve v program po ceni 45 eur.

Prijave: prijave so možne do 14. 2. 2022 na kvs.slovenija@gmail.com. Ob prijavi navedite naslednje podatke: ime in priimek, naslov in telefonska številka, po potrebi pa tudi vaš status (študent, upokojenec …) za vključitev v program po nižji ceni. Program bo izpeljan, če bo prijavljenih vsaj 5 oseb. Na prošnjo udeleženca je možno pridobiti elektronsko potrdilo o udeležbi. Slušatelji prejmejo gradivo izvajalke.

S prijavo se prijavitelj zavezuje k plačilu kotizacije in soglaša, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom prijave ter izvedbe delavnice.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu kvs.slovenija@gmail.com in na 031 734 233.

Učinkovita komunikacija je pot do osebnega zadovoljstva, uspeha in dobrih medosebnih odnosov.

Toplo dobrodošli!

%d bloggers like this: