ZA SVETOVALCE

Supervizije

Podpora svetovalcem, da se lahko konstruktivno soočamo s stresnimi situacijami in z iskanjem rešitev za težave ohranjamo zmožnost za učenje ter kakovostno delo. Supervizije potekajo v individualni, triadni in skupinski obliki.

Aktualne informacije

Mentorstvo

Pomoč svetovalcem začetnikom za lažje soočanje z izzivi, značilnimi za začetek opravljanja dela s klienti. Podpora mentorja prinaša novo znanje, krepi samozaupanje in je v pomoč pri oblikovanju profesionalne identitete svetovalca.

Aktualne informacije

Izobraževanja

Predavanja in delavnice so namenjene širjenju znanja, spoznavanju novih metod dela, izmenjavi izkušenj ter povezovanju svetovalcev. Raznolika izobraževanja bogatijo svetovalčevo zakladnico znanj in veščin za uspešno delo s klienti.

Seznam izobraževanj


Supervizije, mentorstvo in izobraževanja so pot do osebne ter profesionalne odličnosti!

CENIK za mentorstvo in supervizije: glejte aktualne informacije

CENIK izobraževanj: glejte seznam izobraževanj

POVEŽIMO SE!

Ste diplomant/ka psihosocialne pomoči/svetovanja in bi želeli postati del ekipe svetovalcev KVS Slovenija?

Ne oklevajte in nam pišite na kvs.slovenija@gmail.com. Vabljeni, da se nam pridružite, če čutite željo po profesionalnem razvoju, medsebojni podpori in povezovanju!

CERTIFIKAT KAKOVOSTI

Psihosocialnim svetovalcem omogočamo pridobitev certifikata kakovosti ob izpolnjevanju naslednjih pogojev:

  • delo na področju psihosocialnega svetovanja v trajanju vsaj 1 leto,
  • vsaj 4 supervizije po minimalno 60 min. v 1 letu,
  • vsaj 12 ur strokovnega izobraževanja in izpopolnjevanja v 1 letu.

Certifikat se izda za obdobje 1 leta in se ob izpolnjevanju pogojev lahko podaljša. Za pridobitev certifikata mora kandidat na naslov KVS Slovenija poslati potrdila o opravljenem izobraževanju in dokazilo o vključitvi v supervizijski proces. Slednje ni potrebno, v kolikor je supervizant vključen v supervizijo v okviru KVS Slovenija. Kakovost dela na področju psihosocialnega svetovanja se izkaže z oddajo 3 poročil o obravnavah klientov, upoštevajoč varovanje osebnih podatkov.

Odbor za kakovost KVS Slovenija bo o podelitvi certifikata svetovalcu odločil v roku 1 meseca od prejema prošnje s potrebnimi dokazili.

Pridobitev certifikata je za aktualne svetovalce KVS Slovenija brezplačna, za ostale pa strošek pridobitve znaša 120 eur/leto.

Za več informacij in navodila za oddajo poročil se lahko obrnete na nas na kvs.slovenija@gmail.com.

Ste študent/ka psihosocialne pomoči/svetovanja in bi se želeli z nami povezati že v času študija?

Vabljeni, da z vašimi prispevki (v obliki predavanj, delavnic, člankov in prostovoljnega dela) prispevate k osveščanju širše javnosti o skrbi za duševno zdravje ter pomagate pomoči potrebnim. Tako lahko pridobite neprecenljive izkušnje in poskrbite za vašo prepoznavnost že v času študija. Vaše želje glede načina povezovanja z nami nam lahko pošljete na kvs.slovenija@gmail.com.

Ste študent/ka psihosocialne pomoči/svetovanja in si želite med študijem pridobiti neprecenljivo osebno izkušnjo vključenosti v svetovalni proces?

Zavedamo se, kako pomembna je osebna izkušnja za edukante psihosocialnega svetovanja in pomoči. Dalj časa trajajoča osebna izkušnja omogoča razumevanje doživljanj, odnosov z drugimi in reakcij posameznika, je podpora pri reševanju težav ter možnost za spoznavanje procesa dela.

Za študente psihosocialne pomoči in svetovanja smo pripravili ponudbo s tremi možnostmi vključitve v proces psihosocialnega svetovanja po cenovno dostopnejših cenah: 45 eur za posamično srečanje, le 210 eur za paket petih in 380 eur za paket desetih srečanj. Cene veljajo za 50-minutna individualna srečanja, za pričetek obravnave od maja 2023 dalje.

Psihosocialna svetovanja študentom nudijo diplomanti psihosocialne pomoči in svetovanja, delujoči v okviru KVS Slovenija. Obravnave so na voljo tudi online.

Spoznajte naše svetovalce in izberite pravega zase tukaj!

ŠE NISTE PREJEMNIK/CA E-NOVIC KVS SLOVENIJA ZA STROKOVNO JAVNOST IN BI TO ŽELELI POSTATI?

Želim prejemati e-novičke za strokovno javnost in ob tem

S klikom na gumb POTRDITEV soglašate, da KVS Slovenija posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete na kvs.slovenija@gmail.com.

%d bloggers like this: